AZ Monica

Laila, logistiek assistente

Reggae, lachen, dansen, zon: met dat laatste wil het in ons land al eens tegenvallen, maar Laila laat het niet aan haar hart komen. Haar levensfilosofie is even simpel als doeltreffend: laat mensen lachen!

“Ja hoor, noem mij gerust een reggae freak. Meer nog, ik ben gek van alles wat met de Caraïbische cultuur te maken heeft, als product van Jamaïcaanse vader en een Zuid-Afrikaanse moeder. Het gaat om de positieve levensopvatting die ervan uitgaat. Ik lach ook veel! Vorig jaar hebben een vriendin en ik een vzw opgericht, waarmee we onlangs een reggae concert op touw zetten. Eigenlijk is het doel van die vzw om mensen de Caraïbische cultuur te leren kennen. We zijn er heel intensief mee bezig: subsidies aanvragen, muziek zoeken en bands boeken,... Mensen samen brengen en gelukkig maken: iets mooiers bestaat er toch niet?

In mijn job is dat niet anders. Als logistiek assistente ondersteun ik de verpleegkundigen in allerlei taken. Het geeft me veel voldoening een patiënt gerust te stellen, het hem comfortabel te maken of gewoon een glimlach om de mond te toveren. Zorg voor mensen zit in de genen, vermoed ik.

Het heeft even geduurd voordat ik in deze job ben beland. Na enkele verkeerde studiekeuzes heb ik bij de VDAB de opleiding logistiek assistent gevolgd. Ik voelde meteen dat dat goed zat. Eerst ben ik in een rusthuis aan de slag gegaan, daarna hier. De afwisseling en bedrijvigheid van een ziekenhuis is toch meer iets voor mij. En je krijgt natuurlijk veel dankbaarheid terug. Sommige patiënten gaan zelfs niet graag naar huis, je merkt het goed wanneer iemand eenzaam is. Geloof me, daartegen is lachen het beste medicijn!”