AZ Monica

Mark, technicus

Street Dance is een mengeling van hiphop, funk en dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en scholen. Mark is een biotechnicus met gevoel voor ritme!

“Vroeger was ik een actief turner, ik gaf ook zelf training. Van daar is de stap naar dansen niet zo groot, zeker als je vriendin je mee op sleeptouw neemt. Samen hebben we een dansgroep opgericht, die onder andere aan Street Dance doet. De uitdaging ligt in de choreografie: een groep mensen helemaal synchroon laten bewegen ziet er niet alleen knap uit, het vergt heel wat oefening. ’t Is hoofdzakelijk voor de fun, maar af en toe geven we een optreden weg.

Turnen en dansen betekent dat je elke spier probeert te controleren, je lichaam zo goed mogelijk wil leren kennen. Ik volg ook graag de medische programma’s of operaties op tv. Die anatomische interesse zit er wel voor iets tussen dat ik hier ben beland. Als technicus voor alle ziekenhuisinstrumentatie bij ingrepen, heb ik de unieke kans om binnen de OK te zien hoe het er aan toe gaat. Maar je bent daar in de eerste plaats wel om een job te doen natuurlijk, eentje met behoorlijk wat verantwoordelijkheid trouwens.

Ik heb een A2 elektronica, maar je wordt geregeld bijgeschoold bij de leveranciers of via jaarlijkse opleidingen biotechniek in hogescholen. Zodoende kom je in contact met de laatste technologie op het vlak van anesthesie, cardiologie, intensieve zorgen,… Wat mij erg bevalt is dat ik een beetje mijn eigen baas ben. Ik kan me specialiseren in verschillende toestellen en disciplines: sterilisatie, waterbehandeling, beademing... Welke ambitie ik heb? Doorgroeien in deze job naar meer verantwoordelijkheid, dingen proberen te verbeteren! Ik krijg nu al het vertrouwen, dus waarom zou dat niet lukken?”