AZ Monica

Tine, medewerkster keuken

Mensen die spontaan een ‘klapke’ komen doen, of zeggen dat het eten lekker was: kleine dingen die veel betekenen voor Tine. Want wie van koken houdt, wil anderen gelukkig maken.

“Ik sta al meer dan 13 jaar paraat voor de ‘klanten’ van AZ Moncia, als medewerkster in de cafetaria en voordien in de keuken. Ik heb altijd een neus gehad voor koken. In het secundair heb ik hotelschool gevolgd. Daarvan herinner ik me dat wij nooit een vakantiejob konden doen omdat we onze stage in de schoolvakanties moesten doen. Maar zelfs dat vond ik niet erg. Ook thuis kook ik zo veel mogelijk vers voor de kinderen. Al denk je natuurlijk wel eens, wat nu weer klaarmaken… Mijn specialiteit? Ik vind mijn zelfgemaakte “videe” wel lekker, da’s helemaal niet zo evident om goed klaar te maken.

Ik ben gestart in de koude keuken, maar kon veranderen toen er in de cafetaria plaats vrijkwam: voor de kassa en het buffet. Nooit gedacht dat klanten bedienen zo plezant zou zijn! Samen met vier collega’s vormen we een hecht team. Momenteel werk ik drie-vierde en 1 weekend op vier. Die dag thuis in de week vind ik handig en zou ik niet meer willen missen. De goede bereikbaarheid is ook belangrijk voor mij, want ik woon een eindje hier vandaan.

Het ziekenhuis is gegroeid en dus is het ook bij ons drukker geworden. Maar met een goede werksfeer, degelijke verloning en de bespreekbaarheid van flexibele werkuren, bijvoorbeeld tijdskrediet, is dat allemaal goed op te vangen. Aan die teamgeest wordt gewerkt: ieder jaar mogen we een activiteit organiseren met de hele groep en daar krijgen we een budget voor. Zo’n stimulansen worden zeker geapprecieerd.”