AZ Monica

Wesley, zorgkundige neurologie

Als hij zijn ‘boelekes’ een dag moet missen, krijgt hij het al kwaad. Wie beter dan zo’n zorgende ziel om als zorgkundige het verblijf van patiënten op te fleuren?

“Een hond voelt veel aan van zijn baas. Na een moeilijke dag valt de stress vanzelf bij je weg als hij je komt troosten. Mijn twee honden zijn afkomstig uit het nest van mijn diensthoofd! Als ik ze voor twee dagen bij iemand moet plaatsen, moet ik dikwijls sms’en om te vragen hoe ze het stellen, ik kan het echt niet helpen.

Ik ben nu vier jaar in dienst als zorgkundige afdeling neurologie. Ik ben begonnen in een rusthuis, maar wilde toch meemaken hoe het er in een ziekenhuis aan toegaat. Als zorgkundige hebben we onze plaats in de totaalzorg voor de patiënt. Mensen erbovenop helpen, ‘zorgende handen’, dat heeft mij altijd aangesproken.

Maar toch wil ik zelf nog evolueren, naar verpleegkunde of meer administratie. Hoezeer ik ook hou van deze job, ik voel dat ik nog wat meer te bieden heb en ben er zeker van dat het ziekenhuis me ook die kansen zal geven. Met functioneringsgesprekken wordt er daadwerkelijk iets gedaan, ik heb alleszins het gevoel dat men achter de medewerkers staat. En tot slot: het is een volks ziekenhuis met een unieke sfeer en… een fantastische keuken!”